Over zonnepanelen

Over zonnepanelen

Waarom zonnepanelen?

De zonnepanelen leveren elke dag, ook met bewolkt, weer energie terug, zodat u bij de eindafrekening aanzienlijk minder betaalt. U kunt namelijk ook de teruglevering van kilowatturen verrekenen met de geleverde stroom op momenten dat de panelen niet of te weinig kilowatturen leveren. Dus waarom niet?

Het is natuurlijk eenmalig een prijzige investering, maar deze verdient zich ook terug. De gemiddelde terugverdientijd is ca. 6 jaar. Daarnaast geeft het een meerwaarde aan uw huis, heeft het systeem nauwelijks onderhoud nodig en brengt u een bijdrage aan een schoner milieu.

Zo werken

zonnepanelen

Informatief

Waaruit bestaat een zonnepaneel-installatie?

Het complete systeem bestaat hoofdzakelijk uit de volgende 3 onderdelen: De omvormer, het montagesysteem en de zonnepanelen zelf.

Binnen het zonnepanelensysteem dient u in ieder geval gebruik te maken van een omvormer. Dat komt door het feit dat de zonnepanelen gelijkstroom opwekken, terwijl onze huizen zijn ingericht op het gebruik van wisselstroom. De omvormer werkt als een transformator, die ervoor zorgt dat de opgewekte energie daadwerkelijk bruikbaar wordt en dat we die zelf kunnen inzetten of kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnetwerk.

Deze omvormers hebben een WiFi-aansluiting zodat u via internet, bijvoorbeeld op uw laptop of smartphone, kunt zien hoeveel u opwekt d.m.v. een monitoring programma.

 

Het montagesysteem vormt een belangrijk onderdeel van het complete zonnepanelensysteem.
De installatie kan zowel op platte als op schuine daken geplaatst worden. Voor platte daken gebruiken wij montage materialen van ESDEC - FlatFix fusion of Van der Valk en voor schuine daken ClickFit Evo.

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die het daglicht opvangen en dit omzetten naar gelijkstroom. Omdat gelijkstroom niet in een woning gebruikt kan worden, worden zonnepanelen altijd voorzien van een omvormer. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom, en hierdoor is de elektriciteit klaar voor gebruik.

De 2 typen zonnepanelen waarmee wij werken:

Monokristallijn

Ook monokristallijn zonnepanelen worden gemaakt van silicium. Alleen vindt na verhitting het afkoeling proces gelijkmatig plaats waardoor de cellen allemaal netjes in één richting liggen. Daarom noemt men dit zogenaamd monokristallijn. De cellen hebben een mooie zwarte kleur. Qua opbrengst verschillen monokristallijne types nauwelijks van polykristallijne types. Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal iets duurder, maar zijn esthetisch mooier.

Glas/glas panelen

Een glas-glas-zonnepaneel daarentegen bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde wederom een laag met glas. Het paneel heeft veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. De degradatie van deze panelen is daardoor veel lager. Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen geven een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar en hebben dus een langere levensduur en een hogere opbrengstgarantie