Wedak

SolarEdge

Ons aanbod

SolarEdge

SolarEdge bestaat sinds 2006 en is daardoor een vrij jonge speler op de markt van omvormers. Het bedrijf is oorspronkelijk afkomstig uit Israël. De productie is in tweeën gedeeld, een gedeelte van de productie kom uit de Verenigde Staten. SolarEdge heeft onder andere een kantoor in Nederland, Vianen.

SolarEdge onderscheidt zichzelf van andere omvormers, door een parallel geschakeld systeem met optimizers aan te bieden. Elk zonnepaneel krijgt een aparte power optimizer aangesloten om het maximale rendement uit een zonnepaneel te halen. Het rendement op een zonne-energiesysteem ligt hierdoor tot wel 20% hoger.

Daarnaast kan elk zonnepaneel afzonderlijk worden uitgelezen via de monitoring om eventuele problemen snel te lokaliseren en op te lossen.

SolarEdge

1-fase omvormer

De SolarEdge 1-fase omvormer met HD-Wave technologie onderscheidt zich van traditionele PV-omvormers. Als winnaar van de prestigieuze 2016 Intersolar Award en van de gerenommeerde 2018 Edison Award, is deze 1-fase omvormer speciaal ontworpen om te werken met SolarEdge power optimizers en heeft een standaard garantie van 12 jaar die verlengbaar is tot 20 of 25 jaar.

SolarEdge

3-fase omvormer

De 3-fase omvormers van SolarEdge combineert geavanceerde digitale regeltechnieken met een doeltreffende architectuur voor vermogensomzetting om superieure zonne-energie productie en de allerbeste betrouwbaarheid te bereiken.

De vaste spanningstechnologie zorgt ervoor dat de PV-omvormer altijd werkt met de optimale ingangsspanning, ongeacht het aantal panelen in een string of omgevingscondities.

Een eigen dataontvanger is geïntegreerd in de omvormer en verzamelt de datagegevens van elk afzonderlijk zonnepaneel. Deze gegevens kunnen via het internet worden verzonden en zijn toegankelijk via het monitoring platform van SolarEdge voor prestatie-analyse en voor het opsporen en oplossen van problemen bij PV-systemen.

SolarEdge

Power Optimizer

De power optimizer S440-1GM4MRM is specifiek ontworpen om te werken met SolarEdge residentiële omvormers. De S-serie power optimizers hebben een superieure efficiëntie van 99,5%.

De S440-1RM4MRM ondersteunt alle type zonnepanelen met een nominaal vermogen tot 440Wp. Daarmee is de SolarEdge S440 de opvolger van de P370, de P401 en de P505. Met snellere installaties door vereenvoudigd kabelbeheer en eenvoudige montage met één enkele bout.

De S440 optimizer van SolarEdge detecteert via de connectors abnormale temperaturen, waardoor veiligheidsproblemen worden voorkomen. Spanningsuitschakeling op moduleniveau voor de veiligheid van installateurs en brandweerlieden. Via de monitoring app wordt de installateur op de hoogte gesteld in geval van storing, inclusief locatie. Op die manier kan snel actie worden ondernomen om de storing te verhelpen.