Wedak

Warmtepompen

Home / Warmtepompen

Warmtepompen

In onze omgeving is er veel ongebruikte natuurlijke energie aanwezig, zoals in de aarde of lucht. Een warmtepomp gebruikt deze energie op een milieuvriendelijke manier om een pand te verwarmen. Er zijn verschillende soorten warmtepompen:

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Een volledig elektrische warmtepomp werkt volledig op elektriciteit en niet op gas. Deze warmtepomp wordt ook wel een volledig of all-electric genoemd. Bij deze warmtepomp is geen cv-ketel meer nodig, daarom verricht de warmtepomp al het werk. Het vermogen van een all-electric warmtepomp is daarom groter. De binnenunit is vaak ook groter en stiller, dit komt doordat hier ook de kraan- en douchewater wordt opgeslagen in een boilervat.

Voorwaarden voor een all-electric warmtepomp

  • U moet eigenaar zijn van de woning.
  • Er moet voldoende ruimte zijn.
  • De woning moet goed geïsoleerd zijn.

 

Om dit te beoordelen en om al uw vragen te beantwoorden, komen wij altijd eerst langs om te schouwen.

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw cv-ketel en bestaat uit een binnen- en buitenunit. De cv-ketel en de hybride warmtepomp werken samen als één hybride systeem om het huis van warmte en warm water te voorzien. De cv-ketel springt alleen bij al het noodzakelijk is. Dit is een makkelijke tussenstap naar het wonen zonder aardgas.

Uw totale gasverbruik kan hierdoor al snel 80% verminderen. De hybride warmtepomp is de minst grote investering van alle typen warmtepompen.

 

Voorwaarde voor een hybride warmtepomp

  • Vloerverwarming moet de hoofdverwarming zijn.
  • De hybride warmtepomp moet naast de cv-ketel kunnen hangen.
  • Er moet ruimte zijn voor de buitenunit.

 

Om dit te beoordelen en om al uw vragen te beantwoorden, komen wij altijd eerst langs om te schouwen.